10 Temmuz 2015

Cádiz

Cádiz es una de las provincias más agradables, para veranear. Es el lugar elegido por las familias, que buscan un lugar menos prisa y con menos gente, que en la Costa del Sol.  Tiene unas buenas restaurantes. Sus playas son preciosas, son muy impresionante. Sus aguas son más frescas, que las del mediterráneo también, pero es un placer pasear y bañarse en ellas.

Alacati, Cesme veya Ayvalik gibi buram buram deniz kokan sehirleri cok seviyorum. Ispanya'nin guneyindeki El Cadiz'de aynen oyle. Ispanyol hocamin dogdugu yer. Babasi denizciymis, gemide calisiyormus. Hocamin ismi de Mar, yani Deniz :) Denizi ne kadar cok seviyorlar diye dusunmustum. Cadizi gorunce ne kadar hakli olduklarini anladim.

Sehir merkezinde cok uzun bir plaji var ve Turkiye'deki gibi ozel isletmelerin kumsali parselledigi bir sistem yok. Yaklasik 300 metrede bir tane cafe-restoran var. Cafelerin de onunde sinirli sayida sezlong ve semsiye bulunuyor. Insanlar genelde bu isletmeleri tercih etmiyor, kendi malzemelerini getirip istedikleri yere oturuyorlar.


Plaj ince kum ve her yer tertemiz. Sehir burunda oldugu icin biraz ruzgarli fakat, sicak havada ruzgar cokta problem olmuyor. Suyu da Akdeniz'e nazaran daha serin. Kizgin kumlardan serin sulara lafi Cadiz'de karsiligini buluyor yani. Bizim tek sikintimiz soyunma kabinin olmayisi oldu. Cafenin yanindaki tuvalette uzerimizi degistirmek zorunda kaldik. Neyse ki tuvaletler oldukca genisti. Ispanya'nin geneline baktiginizda Turkiye'deki gibi plajlarda soyunma kabini bulunmuyor. Insanlar havlulara sarinip uzerlerini plajda degistiriyor :)



Cadiz'in plaji kadar sehirin ici de harika. Zamanimizin cogunu plajda gecirdigimiz icin acikcasi cok detayli gezemedik, hizli bir tur oldu. Ama dolambacli dar sokaklar arasinda kaybolarak Cadiz"in tum kokusunu icimize cekebildik. Yeme icme konusunda tavsiyem tabi ki deniz urunlerini tercih etmeniz. Tapas cesitleri bana gore Barcelona'dan daha fazla ve porsiyonlari da buyuk. Restoranlardan herhangi birini gonul rahatligiyla secebilirsiniz. Bir de Cadiz Mercado Central diye bir yer var. Acik mutfak barlarla dolu bir pazar gibi dusunebilirsiniz. Ispanya"da cok yaygin olan bu pazarlar ayakustu atistirmak icin harika. Ayak ustu dedigime bakmayin, onu da deneyelim, bunu da deneyelim derken karninizi tika basa doldurup cikiyorsunuz. Cadiz Belediyesi ozellikle yazin gastronomi ve kultur etkinlikleri duzenliyor.  Aksam yemegi icin farkli bir alternatif olabilir. Yalniz pazar gunleri kapali oluyor dikkat.

Son olarak Andalucia turu yapacaklara bu sehri gormelerini tavsiye ediyorum. Genelde Anadalucia turlari Sevilla, Cordoba ve Granada ile sinirli oluyor. Bence oralara kadar gitmisken Cadiz'i gormeden donmeyin. Sevilla'dan tren ile yaklasik 1 saat uzaklikta, ulasimi cok kolay.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder